Kitap Yorumu: Aşka Düşünce | Marie Force (The McCarthys of Gansett Island, #2)

Orijinal adı: Fool For Love
Yazar: Marie Force
Yayınevi: Novella
Sayfa: 304


Aşk kaybettiğinde değil,ondan vazgeçtiğinde biter...
Joe kendini bildi bileli Janey'e âşıktır fakat genç kadın bundanbihaberdir. Nişanlı olan ve ilişkisinin mükemmel bir seyirde yol aldığını zanneden Janey evlilik hazırlıkları devam ederken nişanlısının kendisini aldattığına şahit olur. Bu sarsıcı olayı atlatmak için birkaç günlüğüne ağabeyi olarak gördüğü Joe'nun yanında kalmanın iyi olacağını düşünür. Genç adamın önünde artık iki yol vardır. Bu fırsatı değerlendirerek, beraber olmalarının getireceği güzellikleri Janey'e kanıtlamayı mı yoksa ondan uzak durmayı mı tercih edecektir?

"Bir Aşk Çarpıntısı'yla romantik tür yazmakta ne kadar yetenekli olduğunu gösteren Marie Force, ikinci kitabı Aşka Düşünce ile bunu bir kez daha kanıtlıyor. Unutulmaz bir aşk hikâyesiyle karşı karşıyasınız."
-Kirkus Reviews-

"Dolu dolu bir aşk hikâyesini eğlenceli bir anlatımla sunan Marie Force, Aşka Düşünce romanıyla harika bir iş çıkarmış."
-Amazon-

"Aradığınız şeyin aslında tam da gözünüzün önünde olabileceğini ispatlayanbir roman."
-Booklist-


Yazarın ilk kitabı Bir Aşk Çarpıntısı çok güzeldi, sevimliydi, tam benlikti. O yüzden ikinci kitap Aşka Düşünce çıkar çıkmaz almayı aklıma koyduğum bir kitap oldu ve bir günde bitirilip kenara kondu. İlk kitaptaki çiftimiz Mac ve Maddie'nin hikayesini daha çok sevmiş olsam da buradaki çiftin hikayesi de fena değildi.

Janey, Mac'in kız kardeşi ve McCarthy'lerin de en küçük üyesi. O yüzden bir hayli korumacı bir ailesi var. 13 yıldır da Daniel isimli bir doktorla ilişkisi var ve seneye evlenme planları kuruyor. Tabi bütün bu planlar sevdiği adamı yatakta basınca sönüyor. Girdiği şoktan kendini kurtaramayan Janey, arabası da yolda kalınca Joe'dan yardım istiyor.

Joe, adanın feribot kaptanı, ise kendini bildi bileli Janey'e aşık ama bir türlü bunu belli edememiş, çünkü Janey yıllardır başka adamın elinde. Kaderin garip bir cilvesi olduğunu düşünüp yıllardır içinde kalan tüm duygularını açığa çıkarmaya fırsat bulan Joe da temkinli yaklaşsa da yıllardır hayalini kurduğu şey gerçek olunca kendini tutamıyor.

Mac ve Maddie'nin yaklaşan evliliği, Daniel'ın geri dönüp Janey'i tekrar istemesi, Janey ve Joe arasındaki ilişkinin gizli kalması gibi bir sürü olay olsa da kitap gayet kısa ve de akıcı. Tam bir plaj kitabı diyebililirim, bugün zevkle deniz kıyısında uzanırken okuyup bitirdim. Böyle hoş, sevimli hikayeleri zaten çok severim. Kasaba değil de ada versiyonu da aynen o derece şirin. Üçüncü kitaptaki çifti de bir hayli merak ediyorum.




Yorum Gönder

0 Yorumlar