29. ÜKG Blog Turu: Başmeleğin Öpücüğü | Nalini Singh (Guild Hunter, #2)





Türkçe edisyonunu beklemeyip turunu ingilizce olarak yaptığımız ikinci kitap, ilk kitabını yıllar önce okuduğumuz Nalini Singh'in en sevilen serisi Lonca Avcısı'nın ikinci kitabı. İlk kitabı okuyanlar bilir son sahnelerini: Ölmek üzere olan Elena'yı kollarında sıkı sıkı tutup onunla beraber düşen Raphael'in olduğu sahne pek unutulacak gibi değildi. Aslında görevi vampirleri avlamak olan Elena da Kuzey Amerika'nın baş meleği Raphael ile aşk yaşayacağını tahmin etmemişti. İşte öyle güzel bir aşktı ki Raphael kısımlarında genellikle yüzünüz sürekli gülümsüyordu. Sonra ne oldu? Hepimiz, hatta Elena da o ölümcül düşüşten bir yıl sonrasında sırtında kanatlar ile uyandığında çok şaşırdık.

İkinci kitapta ise Elena hem yeni kanatlarına alışmaya çalışıyor, hem de yeni yeni ölümsüz olmaya başladığı ve de Raphael'in zayıf noktası olduğu anlaşıldığından yine onu öldürmek isteyenlerle uğraşıyor. Bir önceki kitapta baş melek Uram'ın öldürülmesiyle boşalan koltuğa oturmak isteyen biri var ve oraya ulaşmak için uyguladığı yöntemler acımasız ve kanlı. Aynı şekilde asıl sorun olarak en kadim baş melek Lijuan var. Upuzun süredir yaşamasının neticesi olarak kafayı sıyırmış bir halde. İnanılmaz derecede güçlü ama maalesef mizah anlayışı çok ters. Kadının en büyük zevki ölüleri diriltip onlarla oynamak anlayın.

Ayrıca kitap Elena'nın geçmişinden de bir hayli kesitler taşıyor. İlk kitapta da bahsedilmiş olsa da ben hiç hatırlamıyordum okurken, tekrar öğrenmiş gibi oldum. Yaşadığı acılar, geceleri gördüğü kabuslar içinizi cız ettiriyor. Bir de manyak bir mizah anlayışı olan Lijuan ile uğraşacak bu konuda.

Seriye bizim ülkemizde yazık oluyor, aslında hayli okunulası bir seri. Özellikle Raphael faktörü diye bir şey var. Düşüncelerini her okuyuşum beni hep gülümsetiyor. İkilinin arasındaki ilişki de çok şeker bence, böyle ikisini de tutup yanaklarını sıkıveresiniz geliyor. İşte bu kadar güzel kitapları bir türlü adam gibi okuyamıyoruz neyse. Bu kitapta acemi melek olan Elena, ileriki kitaplarda gene çok badire atlatacak ama bir hayli de güçlenecek gibi. Merakla bekliyoruz.

-Artemis'in Archangel's Kiss çevirisini bitirdiğine dair de bir durum var. Umarım doğrudur.




Yorum Gönder

0 Yorumlar