Kitap Yorumu: Karanlığa Davet | Yasmine Galenorn (Ayın Kız Kardeşleri, #10)

Orijinal adı: Courting Darkness
Yazar: Yasmine Galenorn
Yayınevi: Martı
Sayfa: 432


Zihnin görkemli aydınlığı, karanlığın kâbusu oluyor…
Anne Ay, benim ulu Leydim, başıma gelen her şeyi onurumla kabulleneceğimi biliyorsun, ama yalvarırım bana yardım et. Kaçmama, düşmanlarımı yok etmeme, ailemi kurtarmama yardım et. Beni parça parça etmeye çalışan düşmanımı alt etmem için bana güç ver. Gecenin Annesi, Av'ın Hanımefendisi, bana yol göster. Kalbimi duy, ruhumu duy, izin ver de başımı senin göğsüne yaslayayım.

Kış Dönümü geldiğinde D'Artigo kardeşler en büyük kâbuslarıyla karşı karşıya kalır. Dumanlı'nın, Camille'den nefret eden babası Dünya'da dolaşmaktadır. Bu sırada Karanlığın Sarayı'na kabul edilmeyi bekleyen Camille kaçırılır. Dünya'nın tepesindeki mağaralarda, önce ruhu sonra bedeni paramparça edilirken ettiği intikam yeminlerini gerçekleştirecek gücü bulması oldukça zordur. Dumanlı'nın babasının ellerinde, ruhunun en karanlık taraflarıyla karşı karşıya kalan Camille'in önünde iki seçenek vardır:


Ya kaçmayı başaracak ya ölecektir.


Seriyi ilk kitabından beri takip ediyorum. Süpermarketin tekinde indirimde diye alıp başladığımdan beri de çok eğleniyorum okurken. Seride farklı farklı düzinelerce tür olmasına rağmen yine de garip bir şekilde seviyorum tüm karakterleri ve yaşadıklarını. Çok eşli kızlarımızdan cadı olan Camille'in kitabıyla devam ediyoruz seride.

Çok eşli olmalarını vurguladım çünkü bu kitap Gölge Kanat ile içinde oldukları savaştan çok Camille'in kendi kişisel savaşını anlatıyordu. Kocalarından Dumanlı'yı seriyi okuduysanız kesin biliyorsunuzdur. İnanılmaz derecede kıskanç olan Dumanlı beyaz bir ejderha. Ama Camille'e de o kadar aşık ki onu diğer iki kocasıyla paylaşmayı bile göze almış. Bir de olmaz olasıca babası Hyto var ki kitap boyunca etmediğim küfür kalmadı ona kesinlikle.


Dumanlı'nın kıskançlığı yüzünden aslında gayet masumane ve zorunlu olan bir durumu abartıp bir hışımla evden çıkması tüm olayları tetikleyen şey oluyor. Sinsice kuytuda bekleyen Kyto Camille'i bir anda kaçırıyor ve buradan sonra Camille'in cehennemini uzun süre okuyoruz, çünkü kolay kurtulamıyor elinden.

Belki spoiler olacak ama bilmenizin iyi olduğunu düşündüğüm kısım Camille'in tecavüze uğraması ve kitabı okurken bu anı birebir yaşamanız. Evet çok iğrenç bir durum, evet çok da sinir oluyorsunuz. Rahatsız edici bir kısım olduğu için belki kitaba girişeceksiniz bu kısmını bilmeniz daha iyi. Benim gibi şok olmazsınız en azından.

Tabi ki Camille oradan kurtuluyor ama psikolojisinin sağlıklı kısmını da biraz kaybediyor. Zaten ailecek etraflarında bir sürü sorun var. Chase de bu kitapta bir hayli badire atlatıyor. Çeşit çeşit kadim yaratıklarla tanışıyoruz aynı zamanda. Yani anlayacağınız aksiyon gene hiç eksilmiyor. Güzel haberleri de var tabi kitabın :)

Sırada Delilah kitabı var. Son kitabı o kadar iyiydi ki onu da dört gözle bekliyorum diyebilirim.


8. Kitap: Hasat Avı
9. Kitap: Kanlı Seçim




Yorum Gönder

0 Yorumlar