Kitap Yorumu: İhtiras Tutsağı | Kresley Cole (Immortals After Dark, #5)

Orijinal adı: Dark Needs at Night's Edge
Yazar: Kresley Cole
Yayınevi: Pegasus
Sayfa: 400



Kuzguni Saçlı, Baştan Çıkarıcı Bir Kadın...

Geçmiş yüzyılın ünlü balerini Néomi Laress öldürüldüğü gece bir hayalete dönüşmüştür. Öteki dünyaya ait güçlere sahiptir ancak insanlar onu göremez. Çok sevdiği evinde varlığını sürdürmekte, izinsiz giren insanları korkutarak kaçırmaktadır; ta ki kendisinden bile korkutucu, kalpsiz bir ölümsüzle karşılaşana kadar.

Deliliğe Kapılmış Bir Savaşçı Vampir…

Başkalarına zarar vermesini önlemek için Conrad Wroth'un ağabeyleri onu terk edilmiş bir malikâneye kapatır. Üstelik sadece onun görebildiği bir kadın onu delirtmeyi aklına koymuştur. Bu eşsiz yaratık Conrad'ı arzuyla kıvrandırır; Conrad'ın vücudu şehvetle yanarken ruhu, sahip olmak istediği kadın için işkence çekmektedir.Conrad, Néomi'yi kazansa bile kadının çevresini kötülük sarmış durumdadır. Onu korumak için eski vahşiliğine dönmeyi göze alan Conrad, karanlık ihtiyaçlarına yenik düşecek midir?

"Kurtarılması gereken ama elde edilemeyen bir kadın ile evcilleştirilmesi gereken, öfke dolu bir adamın sıradışı hikâyesi."
-Publishers Weekly-

Serinin yayınlanan son kitabını da bir önceki kitabın hızını alamadığımdan bir gün içinde yalayıp yuttum. Aslında gayet de iyi oldu, böylece diğer kitaba dair anılarım tazeyken, her yeni kitaba geçtiğimde yaşadığım bocalamayı yaşamamış oldum. Wroth kardeşleri zaten tek tek everiyoruz anlaşılan, sırada ki kardeşimiz ise Conrad.

Conrad'ın gelini ise bir hayalet. Hayalet olduğu için kızın yanında kalbi atmaya başlamıyor ama gelinin o olduğundan emin. Çünkü kayıp bir vampir olmasına rağmen kendini onun sayesinde iyileştirip zihnine geri kavuşabiliyor. Néomi ise eski sevgilisi tarafından 80 yıl önce hunharca katledilmiş ama öldüğü yerde takılıp kalmış. Her ay dolunay zamanlarında ölümünü tekrar baştan yaşıyor ve konuşacak, anlaşacak kimse olmadığı için de uzun süre yalnız takılmış, acı içinde bir hayalet. Eskiden bir balerinken yaşadığı zamanları özlüyor. Eve tabi ki kiracılar gelmiş gitmiş ama üç kardeşi tarafından zorla getirilen Conrad'ı ilk günden bir hayli merak ediyor. Tabi gelin görün ki Néomi'yi görebilen tek kardeş de Conrad.

Conrad en başta sanrı gördüğünü sanıyor ama sonrasında Néomi ile arkadaşlık kuruyor, hatta yanında olmayınca özlüyor. Gelini olduğunu fark etmesi de bu zamanlarda oluyor ama Néomi'nin bir bedeni olmaması işleri bozuyor. Kendine beden bulan Néomi oluyor ve yardım aldığı kişi bir önceki kitaptan Mariketa. Tabi Conrad'ın düşmanları, kayıp vampirken iyileşmeye çalışması, Néomi'nin beden için gözden çıkardıkları vs. bir sürü olayla ikili bir o kadar badireler atlatıyorlar.

Kısacası Kresley Cole gene çok güzel bir kitap yazıyor. Kadın karakterin hayalet olması çok ilginç geldi en başta, ama yine de iyi bağladı diye düşünüyorum. Eğer seri hakkında bir şeyleri unuttuğunuzu düşünüyorsanız kitabın arkasındaki İrfan sözlüğü en iyi kaynak. Kim kimdi, iyi mi kötü müydü öğrenebileceğiniz bir yer.

Nix hala favorim, değişmesi çok zor. Bunun yanında serinin sonraki kitapları da ilgi çekici. İki kitaptır haşır neşir olduğumuz öfke iblisleri ve Wroth kardeşlerin sonuncusu da bence güzel kurgular çıkaracak. Biz de tabi çıkmasını bekleyeceğiz bir süre.


1. Kitap (bizde çıkmadı): The Warlord Wants Forever
2. Kitap: Arzuların Esiri
3. Kitap: Tutkuların Pençesinde




Yorum Gönder

0 Yorumlar