Kitap Yorumu: Bir Aşk Çarpıntısı | Marie Force (The McCarthys of Gansett Island, #1)

Orijinal adı: Maid for Love
Yazar: Marie Force
Yayınevi: Novella
Sayfa: 320

Hayata yön veren büyülü anlar vardır…

Gansett Adasında tek çocuğuyla yaşayan ve çevresi tarafından çirkin iftiralara maruz kalan dul bir kadının hayatı, bir trafik kazasıyla tamamen değişir. Bisikletiyle işine gitmek üzereyken bir arabanın kendisine çarpmasıyla çalışamayacak hale gelen Maddie, tahmin bile edemeyeceği gelişmelerle karşılaşır.

Varlıklı ve tanınmış bir ailenin en büyük oğlu Mac, bir hapishane olarak gördüğü ve üniversite bahanesiyle ayrıldığı adaya ailevi bir meseleden dolayı geçici süreliğine dönüş yapar. Doğup büyüdüğü yere adımını attıktan dakikalar sonra yaşadığı bir olay, genç adamın adaya dair düşüncelerini tamamen değiştirir. Gansett Adası, farklı hayatlara sahip iki insana kimi zaman yürekleri burkan kimi zaman yüzleri gülümseten bir oyun hazırlığındadır…

"İnsana iyi gelen hikâyesi, merak uyandıran karakterleri ve duygusal dokunuşlarıyla doyumsuz bir okuma sunan Bir Aşk Çarpıntısı, okuru yazarın sonraki kitapları için heyecanlandırıyor."
Joyfully Reviewed

"Bir Aşk Çarpıntısı, insana ilham veren büyüleyici bir roman. Marie Force, yarattığı karakterleri ve hayranlık uyandıran kurgusuyla okurla arasında güçlü bir bağ kurmayı başarıyor."
Booklist Online

"Marie Force, Bir Aşk Çarpıntısı ile sizleri aşkın karşı konulmaz gücüne bir kez daha inandırıyor."
Carly Phillips

Son zamanlarda Novella'dan çıkan kitapları okuyorum, gayet de iyi kitaplar hani. Bu kitap mesela benim okuma listemdeydi ingilizce olarak, ama baktım ki çıkmış daha fazla geciktirmeyeyim dedim ve çok eğlendim okurken. Klasik kasaba halkı misali burada da ada halkı var. Herkes birbirini tanıyor, kim gelmiş, kim ne yapmış her şey biliniyor; işte o tarz bir yer. Mac, adanın bilinen ailesi McCarthy ailesinden. Uzun süre sonra memleketine dönüyor ve daha ilk gün bisikletli bir kadın ile çarpışıyor.

Bisikletli kadınımız ise Maddie. Maddie için hayat bir hayli zor geçmiş, adı kötüye çıkmış ama aslında lisede kurban olduğu bir durum yüzünden. Ailesinin de ünü pek iyi değil, o yüzden adını temizlemekle felan hiç uğraşmamış. McGarret otelinde temizlik yaparak kendine ve minik oğluna bakmaya çalışan Maddie, bisiklet kazası yüzünden yaralandığında çalışamayacağını anlar ve panik olur. İşte tam bu sırada çarptığı bu güzel kadını aklından çıkaramayan Mac ona yardım etmeye karar verir.

Evde yardımına koşar, oğlunun altını değiştirmeyi başarır, minik oğlanı bir hayli eğlendirir, hatta otele gidip Maddie'nin yaptığı gibi temizlik bile yapar. İşte burada heralde Mac'e duyduğum sempati tavan yapmış olabilir. Böyle şirin bir adama şirin bir son yakışır tabi, ama öncesinde Maddie'nin oğlunun babası adaya gelir, Mac Maddie'nin adını temizlemeye çalışırken çatışmaya düşer ikili... Dramalı anlardan sonra gelen son gayet iyi.

Ben bu tarz kitaplara otomatikman çekiliyorum. Şirin olsun, bebek olsun, aşk olsun, daha ne olsun. Size de hitap eden bir türse bunu da okumadan geçmemelisiniz. Herkese bir Mac inşallah.


Yorum Gönder

0 Yorumlar