Kitap Yorumu: Kalbimde Bıraktığın Boşluk Hala Dolmamıştı | Lori Wilde (Twilight Texas, #1)

Orijinal adı: The Sweetheart's Knitting Club
Yazar: Lori Wilde
Yayınevi: Martı
Sayfa: 427

Twilightın güzel kızı Flynn, uzun süredir kasabanın en dürüst ve güvenilir adamı olarak bilinen Şerif Beau Trainerın evlenme teklifini ısrarla reddeder.
Halbuki herkes onların mükemmel bir çift olduğundan emindir, ama Flynnin kalbinden geçenlere bakılırsa aşkın en vazgeçilmez unsuru tutku bu ilişkiden uzaktır.


Flynn bu duyguyu bir tek onunla yaşamıştır; mezuniyet günü şüpheli bir şekilde tutuklanıp cezaevine gönderilen lise aşkı Jesse Calloway ile...

Flynn üzerindeki baskıya daha fazla dayanamayıp Beaunun evlenme teklifini kabul ettiği gün Jesse, Twilight kasabasına döner ve o günden sonra Flynnin hayatı allak bullak olur.


Bir yanda oyunu asla kurallarına göre oynamayan Jesse, diğer yanda yasaların temsilcisi Beau vardır.


Hayatı boyunca ailesi ile çevresinin istekleri ve beklentileri doğrultusunda yaşamış olan Flynnin belki de artık zincirleri kırma vakti gelmiştir.

Lori Wilde okuduğum iki kitabıyla favori yazarlarım arasına girdi. Serinin ikinci kitabının yorumunu da yakın bir zamanda yapacağım. Her ne kadar ters bir sırayla okumuş olsam da bir eksiklik çekmiş sayılmam, tabi yorumlar en azından düzgün sırayla olsun.

Twilight, Texas'ta küçük bir kasaba. Herkes kasabanın her şeyini bilir ya, o tarz bir yer. Jesse de kasabanın kötü çocuğu, hapse girmiş ve 10 yılın üstüne nihayet çıkmış. Aklındaki tek insan ise 10 yıl önce aşık olduğu ama kavuşamadığı Flynn.

Flynn annesine ALS teşhisi konduktan sonra evin annesi rolüne bürünmüş bir kadın. Geçen sene annesini kaybetmiş ve bunun üzerine hepten kendisini ailesine adamış. Ama yaklaşık 10 yıldır beraber olduğu Beau ise artık onunla bir şekilde evlenmeye kafasını takmış bir şekilde, çünkü ezeli rakibi Jesse hapisten çıkıp onlara doğru gelmekte. Kitap boyunca anlayamadığı şey ise Flynn'in Jesse'yi bir türlü hafızasından ve kalbinden atamamış olması.

Flynn ile Jesse birleşmesi kolay olmuyor ama tabi ki elektrik hala aralarında var. Beau'ya verdiği söz gereği ondan uzak durmaya çalışsa da nafile, lise aşkını görmezden gelemiyor.  Ama insanlar ne der düşüncesiyle bir türlü cesur davranıp ilişkisini açıklayamaması Jesse'yi bozuyor. Aralarındaki güven sorunu biraz canlarını sıkacak tabi.

Bunun yanında takıntılı derecede Flynn'e sahip olmaya çalışan şerif Beau var. Jesse'yi tekrar Twilight'tan uzağa sürmeye kararlı ve gözü başka hiçbir şey görmüyor. Kısacası kötü çocuğun kim olduğu bariz bir şekilde değişecek yaptıkları yüzünden. Ama yine de ikiliyi durduracak mı? Tabi ki hayır.

Böyle kasaba aşklarını gerçekten seviyorum. Flynn ve örgü grubu aslında kitaba ismini veren şey. Tabi ki orijinal isminden bahsediyorum, Türkçe ismi biraz zorlama olmuş bence. Yani bir grup kadının örgü kulübü adı altında toplaşıp muhabbet etmesi, dedikodu paylaşması aslında ana olay. Ama bu kadınların en genci Flynn, o yüzden bir hayli eğlenceli. Eğlenceli olduğu kadar da romantik, eski aşıkların kavuşması zaten başlı başına kalbinizi eritiyor. Aynı tatlılıkta bir kurguya sahip olan ikinci kitap Yamalı Hayaller Sahnesi de yakında burada.




Yorum Gönder

0 Yorumlar