Kitap Yorumu: Papatya Falı | Rachel Gibson (Lovett, Texas, #1)

Orijinal adı: Daisy's Back In Town
Yazar: Rachel Gibson
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa: 336


Daisy, yüksek topuklu ayakkabılarının bir daha Lovett kasabasının tozuna bulanmayacağına dair kendine söz vermişti. Ama hayat işte… Geri dönmek zorunda kalacağını kim bilebilirdi ki…

Üstelik her şey bıraktığı gibi duruyordu. Kız kardeşi hâlâ biraz çılgındı. Annesi bahçesini pembe plastik flamingolarla dekore etmeye devam ediyordu. Yıllar önce buruk bir hikâye olarak ardında bıraktığı Jackson ise hâlâ eski günlerdeki gibi çekiciydi. Daisynin, ona mutlaka anlatması gereken bir şey vardı; bir sır… Yıllarca sakladığı ve artık sonuna geldiği için mutlaka açıklamak istediği bir sır.

Jackson ise durmadan karşısına çıkan Daisynin onu takip ettiğini düşünmeye başlamıştı. Ondan uzak durmaya kararlıydı. Aynı hatayı tekrar yapmayacaktı; yapmayacaktı; yapmazdı, değil mi?!

Rachel Gibson kitaplarının hiçbirine yorum yapmamış olmam beni bir hayli şaşırttı, çünkü hem çok severim hem de çıkan tüm kitaplarını okumuş bir insanım. Hatta bu kadının yazar serisini bizde ters sırayla çıkarıp, kalan kitapları çıkarmak için hiçbir çaba göstermediklerini gördüğümde ingilizce kitap okumaya başlamışımdır. Yani aslında bir hayli önemli benim için ama demek sevimli, kısa hikayeler olduğu için yazmamışım.

Yazarın çoğu kitabı gibi bu da bir kasabada geçiyor. Lovett isimli kasabaya 15 yıl sonra geri dönen Daisy, yıllar önce büyük bir hatayla terk ettiği Jack'ten hala etkilendiğini görür. Ama bir gece ansızın en yakın arkadaşı Steven ile evlendiğini ona söyleyip karnında da Jack'in bebeğiyle kasabayı terk edeli 15 yıl geçmiştir, bu yüzden gerçekleri öğrendiğinde ondan bir hayli nefret edeceğine de emindir. Steven'ın kanser yüzünden ölmesi ile de 15 yıldır geciktirdiği "bu çocuk aslında senin oğlun" konuşmasını yapmaya karar veriyor ama kendi ailesinin draması ve aralarındaki çekim yüzünden bunu bir türlü başaramıyor.

Lise aşıklarının hisleri bu defa daha güçlü ama Jack'in ona güvenmeye karar vermesi bir hayli zor. Yine de kalbini tekrar o kadar kırmadan hem kendi hatalarını hem de Daisy'nin hatalarını affetmesi gerekmektedir.

Rachel Gibson, böyle hafif dramalı ilişkileri sıcak kasaba havası içinde anlatmayı seviyor, ben de okumayı seviyorum. Sporcu serisini okuduysanız tabi bu kısaslara uymuyor ama o da kendi içinde gerçekten eğlenceli bir hokey serisi. Ama benim için yazar serisi apayrı, çünkü önce onunla tanıştım yazarla. Yayınevi de istikrarlı bir şekilde yayınlamaya devam ettiği için büyük ihtimalle bu serinin diğer üç kitabını da yakın bir zamanda okuruz. Gerçi ikinci kitap bir hayli ince, o yüzden umarım onu es geçmezler hatta bu özelliğinden dolayı daha yakın bir zamanda çıkarırlar.




Yorum Gönder

0 Yorumlar