Kitap Yorumu: Cennet Gibi | Julia Quinn (Smythe-Smith Quartet, #1)

Orijinal adı: Just Like Heaven
Yazar: Julia Quinn
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 368

Bazen yalnızca arkadaş olmak yetmez, âşık da olursun.

Honoria Smythe-Smith:
A) Berbat keman çalıyor
B) Çocukken ona takılan Böcek isminden dolayı hâlâ kırgın
C) Ağabeyinin en iyi arkadaşına KESİNLİKLE âşık değil
D) Hepsi

Marcus Holroyd:
A) Chatteris Kontu
B) Üzücü şekilde ayağını burkmaya eğilimli
C) En iyi arkadaşının kız kardeşine KESİNLİKLE âşık değil
D) Hepsi

İkisi beraber:
A) Bolca çikolatalı pasta yiyorlar
B) Korkunç bir hastalığı ve dünyanın en kötü müzik gösterisini atlatıyorlar
C) Çaresizce birbirlerine âşık oluyorlar
D) Hepsi

Bu bir JULIA QUINN kitabı, bu yüzden cevapları biliyorsunuz değil mi?


Julia Quinn'e olan hayranlığımı beni tanıyan bilir. Epsilon yayınlanıyor diye paylaştığından beri fellik fellik kitabın çıkmasını bekledim ve çıkar çıkmaz da aldım.


Tabi kitaplığıma bir bakış atmam aslında orijinaline de sahip olduğumu gösterdi bana. Ama nedense Türkçesini bekleme gibi bir huyum var, o yüzden de okumamış olmama şaşmıyorum.

Smythe-Smith müzikallerini yazarın Bridgerton serisinden hatırlayabilirsiniz. İğrenç, korkunç çalarlar ama her sene de sosyete bu müzikale katılır. İşte Honoria kuzenleriyle birlikte berbat çaldıklarını bilse bile bu sene de keman çalmaya hazırlanmaktadır. Abisi Daniel bir skandal yüzünden ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştır ve çocukluğundan beri tanıdığı Marcus ile de bir süredir görüşememektedir.

Arka kapak yazısının test şeklinde düzenlenmesi çok şirin olmuş öncelikle. Kısaca kitap hakkında fikir ediniyorsunuz. Evlenmek isteyen Honoria kendinin kurtarılmasını sağlayacak bir plan yapar ve köstebek deliği kazar. Ama oraya Marcus takılıp düşer, bileğini burkar, evinde uşağı çizmesini çıkarmaya çalışırken bacağını keser, o bacak inanılmaz iltihap toplar, şişer ve Honoria bir koşu yardıma gelir annesiyle. Annesinin yardımıyla bacağı kurtarmayı başarırlar ama Honoria Marcus'a farklı bir gözle bakmaya başladığını fark eder. Aynı şekil Marcus da çocukluğunda böcek diye dalga geçtiği bu kızın ne zaman bu kadar güzelleştiğini anlayamaz ve kendini kıza kaptırmış bir şekilde bulur.

Julia Quinn'in klasik tarzında yazdığı bir kitap. Bridgerton serisini özleyenler için de birkaç tanıdık yüz sayesinde (Colin ve Gregory) iyi geliyor. Ayrıca benim bir hayli sevdiğim Lady Danbury de orada. Kısacası JQ sevenin yine bayılacağı bir kitap olmuş. Smythe Smith yayınevinin doğru bir kararla seçtiği seri. Lost Dukes of Wyndham biraz sıkıcıydı, ha yarım kaldı o hoş olmadı ya neyse. Yine de bu serinin bir Bridgerton havası verdiği kesin.

PS: Kitaplığımda serinin ikinci kitabını da buldum, acaba Daniel'ın hikayesini o şekilde mi okusam yoksa yine Türkçesini mi beklesem? Tam bir ikilem.






Yorum Gönder

0 Yorumlar