Kitap Yorumu: Güzel Bir Yalan | T.E. Sivec (Playing With Fire, #1)




Orijinal adı: A Beautiful Lie
Yazar: T.E. Sivec / Tara Sivec
Yayınevi: Aspendos
Sayfa: 546


İlk önce çocuk kızı görmüştür ama arkadaşı ilk hamleyi yapar.
Kız daha güvenli olan tercihi yapar ama kalbi gerçeği biliyordur.
Severler, arzularlar, yalan söylerler.

Garrett McCarthy, Annabelle Parker ve Milo Roberts çok yakın arkadaşlardır. Mezuniyetlerinde, evliliklerinde birbirlerinin sevinçlerine ortak olup zor zamanlarda da birbirlerine destek olurlar.

Arkadaşlardan biri trajik bir şekilde susturulunca geride kalan iki arkadaşa parçaları birleştirip gerçeği ne pahasına olursa olsun bulmak düşer. Ancak yavaş yavaş arkadaşlarının yalanlarını ve arkasındaki güçlü insanları buldukça herkesi, her şeyi ve hatta kendilerini bile sorgulamaya başlarlar.


Herkesin sırları vardır; bazıları aşk için yaparken, bazıları güç için yapar. Bu sırlar algıları ve gerçeği değiştirir, hatta bazen hayatları mahveder.Tüm hayatınızın baştan sona bir yalan olduğunu öğrenirseniz ne yaparsınız?

Güzel Bir Yalan, kapağına bakıp aldanmamanız gereken bir kitap. Evet hüzünlü bir aşkı anlatıyor ama aynı zamanda polisiye-gerilim severlere hitap ediyor diyebiliriz. İki türü de çok sevdiğimden, tam dişime göre bir kitap okumuş oldum.

Tanıtımından da anlayacağınız gibi Parker'ı önce Garrett görmüştür ama ilk hamleyi kankası Milo yapar. Milo ile Parker ilişkilerini ilerletirken Garrett kenara çekilmek zorunda kalır. Aslında kızı tüm kalbiyle sevmektedir, işin garibi Parker da kalbinin onda olduğunu bilmektedir ama birbirlerine kesinlikle açılamazlar.

Milo'nun kayboluşu ve ölüm raporu ile ikili daha da yaklaşmaya başlarlar. Tabi ki ikisi de arkadaşlarının yaslarını tutmaktadırlar ama Dominik Cumhuriyeti'nde başına ne geldiğini de merak etmektedirler. Garrett ve Milo SEAL ekibi üyelerindendir ve Milo görev için gittiği Dominik'te hayatını kaybetmiştir. Son dönemlerinde Milo'nun gittikçe değiştiğini de gözlemleyen Parker, başına garip bir şeyin geldiğinden emindir. Ama fotoğrafçı kimliğinin altında farklı bir şey yatan Parker bu özelliğiyle Garrett'ın dilini yutmasına neden olacaktır da.

Dominik'te soruşturmalarına devam ederlerken gittikçe Milo'nun nasıl bir pisliğe karıştığını anlamaya başlarlar ve derin bir ihanet hissi duyarlar. Çünkü gerçekten de Milo hiç göründüğü gibi bir hayat sürmemiştir ve birçok sırrı vardır. Ölümle burun buruna gelen çiftimiz içinse işler bir hayli zor ve de yıkıcı geçecektir.

Bir hayli derin bir komplo vardır ortada ve uzun süredir ortaya çıkaramadıkları bu pisliği kanlarını döküp sevdiklerini kaybederek ortaya çıkarırlar. Birbirlerine karşı duydukları sevginin de yıkılmamasını ve hasar almamasını sağlamaya çalışan çiftimiz bir hayli olay geçirir kısacası.

Gayet güzel bir macera romanıydı. Hem karakterler iyiydi, kurgu da bir hayli sürükleyiciydi. Ayrıca sonunda epilog olması benim için büyük bir artıydı da. Ama çeviride hatalar vardı, yani çevirmenin değil de sanki son düzenlemede gözden kaçırılan şeylerdi, malesef okurken çok gözüme takıldı. Onun dışında bir şey yoktu, sürükleyici bir hikayeydi. Serinin diğer kitapları da diğer SEAL üyelerini anlatıyor. Devamını beklemekteyim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar