2013'ün En İyileri


Evet ay olmuş şubat, bu ne yazısı diyebilirsiniz. Haklısınız. Tek suçlu benim. Zaten bir gün üşengeçlikten öleceğim bunu da biliyorum.




Sorun çok okumamda bence. 215 kitapla biten bir senenin özetini çıkarmaya tabi ki üşeniyorum ne edeyim. Ama yılın en iyilerini şöyle daraltmaya çalıştım diyebiliriz:

Bizden En İyiler

Kırık Camlar Üzerinde Dans- Ka Hancock: ÜKG olarak geçen aylarda tur yapmıştık hatırlarsanız. Beni hüngür hüngür ağlatmıştı da ayrıca. Çok vurucu bir kurgusu vardı, o yüzden de çok iyiydi. Yorum için tık tık.

Küçük Bir Hayal Kur - Susan Elizabeth Phillips: Her zamanki gibi yine bir Susan Elizabeth klasiği. Bu kitaba kısa özet bile geçemiyorum, çok sevdim onu bilseniz yeter. Yorum için tık tık. 

Hasat Avı - Yasmine Galenorn: Bu sene çıkmış olmasa da, 2013'te mükemmel bir geri dönüş yaşadım diyebilirim. Bence serinin en en güzel kitabı. Yorum için tık tık. 

Doktor Uyku - Stephen King: Adam kaç yıl üstüne Medyum'um devamını yazmış, bizim en iyiler listemize nasıl girmesin. ÜKG olarak yine bir tur yapmıştık, yorum için tık tık.

Sessiz Kız - Tess Gerritsen: Mükemmel bir gerilim, mükemmel bir macera. Bu kitabıyla sizi kendine hayran bırakacağından emin olabilirsiniz. Yorum için tık tık.

Aşka Adanmış Bir Gün - Pamela Clare: McKinnon Rangers serisinin son kitabı. Bir serinin finali için daha iyi bir kitap olamaz diyebilirim. Ama yazarı serideki diğer kahramanlar için de sıkıştırmıştım. Bilgi ve de yorum için tık tık.

Cehennem - Dan Brown: E yani bu kitabı listeye almamak olur muydu? Olmazdı tabi ki. Bana göre Kayıp Sembol fiyaskosundan sonra harika bir kitap yazmış. Hem olayın bir kısmı Türkiye'de geçiyor, hatta orada sonuçlanıyor. Detaylı yorum için tık tık.

Soldan İkinci Mezar - Darynda Jones: Benim çok eğlendiğim bir seri. Baş karakter Charley Davidson ile kahkaha içinde okuyacağınız kesin bir roman daha. Ayrıca bir de Reyes faktörü var. Yorum için tık tık.

Sonsuz Dokunuş - Corrine Jackson: Okurken bir hayli keyif aldığım paranormal bir hikaye daha. Dokunuşuyla iyileştiren Remy'nin Asher ile tanışmasını bence siz de çok seveceksiniz. Yorum için tık tık.

Kaçığın Kızı - Megan Shepherd: Çok sevdim, devamını dört gözle bekliyorum. Herkese de sene boyunca önerdim. Yorum için tık tık.

Dağ Kulübesi  - Robyn Carr: Kadının bizdeki iki kitabı da çok güzel. Böyle içinizi ısıtacak türden öyküler denir ya, aynen onlardan. Yorum için tık tık.

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri - Gary Small: Psikiyatriye bakış açımı değiştirdi desek yeridir hani. Adamın hastalarından verdiği örnekler sizi çok şaşırtacak emin olun.

Nora Roberts / Lisa Kleypas: Bu iki yazarın hangi kitabı olduğu önemli değil, hepsi benim bebeklerim. Listemin daimi elemanları. Evet objektif davranamıyorum, ikisi de mükemmel.


Dışarıdan En İyiler 

Reaver - Larissa Ione: Uzun süredir aşerdiğim kitaplardan biri. Mahşerin Dört Atlısı serisinin 5. kitabı ve en güzellerden biri diyebilirim. Yorum için tık tık. 

Fighting Fate - Linda Kage: Konusuna vurulduğum kitap. Kızımız erkek kardeşinin katiline aşık oluyor. Yorum için tık tık. 

On The Island - Tracy Garvis-Graves: Daha sonra bizde de Epsilon yayınlarından çıkan Ada isimli kitap, adı üstünde adaya düşen garip bir çifti anlatıyor. Yorum için tık tık.

The Other C-Word - M.K. Schiller: Şans eseri denk geldiğim, yazarının da ilk kitabı olan güzel hikaye. Bence romans severlerin eğlenerek okuyacakları bir kitap. Yorum için tık tık. 

Bully - Penelope Douglas: En yakın arkadaşıyken okulda yakasını bırakmayan zorbaya dönüşen oğlanı yeniden sevmeyi öğreniyor kızımız. Alıntılar için buraya, yorum için buraya alalım.

Forever Too Far - Abbi Glines: Fallen Too Far ile başlayan ikilinin final kitabı. Her şey tatlıya bağlandı, epilogu da bebekli diye çok sevdim heralde.

Friend-zoned - Belle Aurora: Sevimli ve komik bir ilişkiyi anlatıyor. Başlangıcından itibaren karakterlere aşık olacağınız, Nora ayarı bir kitap. Nasıl övdüm anlayın yani. Yorum için tık tık.



Bunların da kapaklarına bittim:







Jaci Burton kapakları çok güzel değil mi :D

2013'ün nihayet bir özetini çıkarabildim. Hani şu an çok büyük bir şeyi başarmış gibi hissediyorum, alkış seslerinizi duyar gibiyim :D Bir sonraki sene özetinde görüşmek dileğiyle :D

Yorum Gönder

0 Yorumlar