Kitap Yorumu: Ölüm Çığlığı - Agatha Christie




Orijinal adı:
Murder At The Vicerage
Yazar: Agatha Christie
Altın Kitaplar
176 sayfa

Albay Protheroe'nun öldürülmesi St. Mary Mead halkını şaşırtmış ama pek de üzmemişti. Albayı öldürmekle katilin dünyaya büyük bir iyilik yaptığını söyleyen köyün papazı, Protheroe'nun genç ve fingirdek karısını da kocasını öldürmekle suçlamıştı. Peki sadakatsiz Bayan Protheroe ve genç ressam sevgilisi bu konuda ne düşünüyorlardı? Entrikalarla bezeli gerilimi yine kurnaz Jane Marple çözüyor. Bu romanda okurla Miss Jane Marple ile ilk kez tanışıyor.






Kitap tabi ki yine çok iyiydi. Kasabanın en sevilmeyen üyesinin ölümü anlatılıyordu ki herkesin şüpheli olduğu bir kitaptı yine. Kitaptaki sır çözen arkadaşımız Miss Marple. Hatta Agatha teyzenin bu karakteri ilk tanıttığı kitap. İlk defa Miss Marple'ı yazarken kadını en başlarda biraz geveze, dedikoducu, sıradan bir köy kadını olarak göstermesi pek hoşuma gitmedi. Zaten kitabı rahibin ağzından dinliyoruz, o da ara ara Marple'ı küçük görüyor tabi. İşte böyle kadını biraz bön göstermeleri hoşuma gitmedi ama tabi tüm karakterler ne kadar yanıldıklarını anladı.

Kitabı okurken katil olması muhtemel iki kişi var ve işin garibi ikisi de itiraf ediyor ama delillerin ışığında bakınca aslında birbirine aşık iki gencin birbirlerini kurtarmalarını görmüş oluyorsunuz. Kitaptaki herkes şüpheli demiştim, aynen öyle. Ama yine de ben kıllanmadan edemedim. Hiçbir şey tabi ki yine göründüğü gibi değil ve Marple'a saygı duymamak da elde değil. Bu kitapta basit düşünmenin yararı var diyebilirim.




Yorum Gönder

0 Yorumlar