5. ÜKG Blog Turu: Kelebek - Kathryn Harvey




Ve işte 5. blog turumuzla karşınızdayız. Bu sefer farklı bir tür var elimizde. Koridor Yayıncılık’tan çıkan Kelebek çok ilginç bir konuya ve de kurguya sahip. Ne mi oluyor kitapta? Aşağıya bir göz atın =)

Tanıtım:

Beverly Hillste, seçkin bir erkek giyim mağazasının üst katında bulunan Kelebek adında özel bir kulüp. Orada tüm bilgiler gizli. Yalnızca en cesur olanlar üye olabilir ve herkes tek bir kişi önerebilir. Maskeli bir hırsız, soylu bir beyefendi, bir müttefik askeri ya da kovboy. Sizi gizli cinsel fantezilerin dünyasına çekmek için oradalar Düşlediklerinizden de ötesi için
Hırslı bir avukat, Jessica. Cömert bir işletmeci, Trudie. Ve başarılı bir doktor, Linda. Onlar maske altına gizledikleri arzularını bir bir yaşamak için sabırsızlanıyorlar. Gerçek hayatlarında hiç olmayacağı kadar.

Ama onlardan daha gizemli biri varsa o da Kelebeki yaratan kadındı. Kimliğini saklamak için adını, aksanını hatta yüzünü bile değiştirmişti. Ve artık tek arzusu, çocukluğundan beri peşinde olduğu şeyi onu zirveye taşıyacak veya çevresindekilerle birlikte onu yok edecek olan gizli bir saplantıyı hayata geçirmekti.

Şehvetin, umutların ve hayallerin gerçeğe dönüştüğü,
fantezilerin vahşi birer nehir olup aktığı bir yer
Güç ve arzuya susamışlığın hikayesi.

Yorum: 


Kapakta “Fantezilerin ve rüyaların gerçeğe dönüştüğü özel bir kulüp” yazısıyla karşılaştınız, ama sanmayın ki kitap erotizm üzerine kurulu. Kitapta bundan çok daha fazlası ve de güçlüsü var. Hayır aşk değil, nefret. Bu kitap gerçek hayatta nadiren görebileceğiniz kadar büyük bir nefret ve intikamın öyküsü aslında…

Küçük, çirkin ve kitap kurdu bir kız olan Rachel anlatılıyor kitapta. Bir gün neredeyse babasının tecavüzüne kurban gitmek üzereyken annesinin yardımıyla kendini evden ayrılmış bir şekilde, doğumda başka bir aileye verilen ikiz kardeşini ararken buluyor kendini. Ama bindiği yanlış bir otobüs sonucu yolları Danny McKay ile kesişiyor. Her ne kadar kendini ona aşık hissetse de ve bir geleceklerinin olacağını düşünse de, Danny’nin zihni o şekil işlemiyor. Onu bir geneleve bırakıyor, orada çalışmak zorunda olduğunu, onun için geri geleceğini söylüyor. Ama tabi ki aylarca gelmeyen Danny’i bekleyen kız gittikçe umutsuzluğa kapılıyor, yaptığı şeylerden nefret ediyor ve tam bir bunalıma düşüyor.

Tabi böyle bir durum genelev sahibini rahatsız ediyor, o da Danny’i bulup getiriyor ama amacı kızı düzeltmesi yönünde. Rachel her ne kadar genelevde sevilen küçük bir kız olsa da zaman geçtikçe ortaya çıkardığı bu depresif hali herkesin huzurunu kaçırıyor. İşte Danny’nin geri gelmesiyle saf ve minik kalbi tekrardan canlanıyor ve Danny ne isterse onu yapmayı kabul ediyor.

Danny’nin zihninde Rachel’ın zerre kadar önemi yok. Hatta Rachel yanlışlıkla ondan hamile kaldığını söyleyince kendisine ayak bağı olmasını istemediği için onu zorla kürtaj yapan bir adamın yanına götürüyor. Ki bahsedilen bu olaylar 40lı yıllarda geçtiği için de Rachel’ın müthiş acılı bir kürtaj deneyimi oluyor. O gece Danny onu çuval fırlatır gibi geneleve bırakıyor ve Rachel’ın da nihayet aklı başına geliyor. Zaten genelevden de kovulması tam oluyor ve yine yollara düşüyor ama trende bayılıyor. Bayılmasının nedeni tabi ki kan kaybı. Bir hayırsever doktor onu acilen muayenehanesine götürüyor ve orada ona acı gerçeği söylüyor: Rahmi o denli hasar almış ki, Rachel bir daha çocuk sahibi olamayacak. O an Danny’e ettiği intikam yemini had safhasına ulaşıyor ve o günden sonra işleri ilginç bir şekilde yoluna koyuyor.

Adını iki cadde kesişiminden esinlenerek Beverly Highland olarak değiştiriyor. Önce bir hamburger lokantasında işe başlıyor, yüzünü güzelleştirmek ve de Danny’nin onu tanımaması için bir sürü estetik operasyon geçiriyor. Ardından kendi tarifiyle hazırladığı hamburgerler o kadar çok tutuyor ki o lokanta hamburger zincirlerine dönüşüyor ve Beverly’nin mal varlığı ve de ünü gittikçe büyüyor. Genelev günlerinden bir arkadaşı ve Danny’nin mağdur durumda bıraktığı bir kadınla güçlerini birleştiriyor ve zirveye giden yolları teker teker çıkmaya başlıyor.

Bu sırada Danny ne yapıyor peki? Kendini din işlerine veriyor. Ah hayır sandığınız gibi değil, bütün mantığı insanları kandırıp paralarını almakla ilgili. Arkadaşı Bonner ile birlikte bir papazla gezip dolaşmaya başlıyorlar ama Danny’nin insanlar üzerinde öyle güçlü bir etkisi var ki önce papazı bir yol kenarında bırakıyorlar ve o günden sonra çeşitli şekillerde, insanlara dini şeyler aşılar gibi görünürken Beyaz Saray’a doğru adımlarını çıkıyor. Ama Beverly yıllar boyunca onu izlettiğinden nerede ne zaman ne yapacağını planlıyor. Ve de öyle bir intikam alıyor ki içinizden oh olsun diye geçirmeden edemiyorsunuz.
Peki şu özel kulüp neyin nesi?  O özel kulüp aslında Danny’nin yıkımının bir parçası ama biz kitabı okurken Linda, Jessica, Trudie kadınlarından dinliyoruz o kulübün nasıl bir yer olduğunu. Bu kulüp kadınlara istedikleri fanteziyi hayata geçirme olanağı veriyor ve bu gizli kulüp kulaktan kulağa yayılıyor. Ama sadece üyeleri ve yöneticileri bu kulüpten haberdarlar. Bu üç kadın ise erkeklerle ilişkilerinde çeşitli sorunlar olan kadınlar. Ama her biri kulüp kapanana kadar kendilerini kulüp sayesinde düzeltebiliyorlar. Kimi kendine güvenini topluyor, kimi ise korkularını bir kenara bırakmayı başarıyor.

Kitap öyle bir bitiyor ki “vay be ne planmış” dedirtiyor. Konusunu ve de başlarını bu yazıda öğrenmiş olsanız da bu kitap kesinlikle okunmayı hak ediyor. Kulübün adının neden “Kelebek” olduğu, ne gibi planlarda rol aldığı, sonunda Beverly’nin temiz planını ve yazıda atladığım birçok detayı öğrenmek için kitabı okumanız şart zaten. Çok ilginç ve garip bir kurgusu olan bu kitabı ve diğer kitapları da buna benzer bir şekilde yazan yazarın kurgu şekline bir hayli şaşırıyorsunuz. Kitaptaki tek kötü şey, bir geçmişi bir sonraki zamanı anlatması, ve de birçok karakterden anlatırken o kısımların arasına uzun aralıklar koymasıydı. Bunun dışında etkileyici, akıllarınızdan çıkmayacak bir kurgu.  


Diğer bloglara göz atıp tura devam etmeyi unutmayın!
Kitab-ı Sevda: Kitap Tanıtımı
Zimlicious: Yazarla Röportaj
Kitap Hayvanının Günlüğü: Kitap Yorumu
Romancekolik: Kitap Yorumu ve Çekilişi
Sevgili Kitap: Kitap Yorumu
Kağıt Kız: Çekiliş







Yorum Gönder

0 Yorumlar