2012'de neler okudum?



2012 geldi geçti, ocak ayının çoğu da bitti ama ben ancak yazmaya fırsat bulabildim. Bu listeyi yapmak ne zamandır aklımdaydı ama kısmet bugüneymiş diyorum. 2012'de GR'ye göre 243 kitap okumuşum. Bu kadar çok kitap içinden bu sene içinde en beğendiklerimi, hoş zaman geçirmemi sağlayanları bu yazıda bulacaksınız.
Lütfen siz de sizi 2012'de etkileyen kitapları yorum olarak bırakmayı unutmayın =)




1- Wallbanger / Alice Clayton
Sıralamaya bu kitap ile başlıyorum. Wallbanger'ı yılın sonlarına doğru okumuş olsam da en zevk aldıklarımdan biriydi bu kitap. Sanıldığı gibi erotik değil, feci derecede komik. Karakterler ve başlarından geçenler sizi bir hayli eğlendiriyor.








2- The Golden Dynasty / Kristen Ashley
Çoğumuzda "Lahn, Lahn..." şeklinde sayıklamalara neden olan kitap gerçekten çok güzeldi. Paralel bir evrende geçen hikayede yaşananlar sizi bir hayli etkileyebilecek nitelikte.







3- Hayallerimin Arka Bahçesi / Katherine Allred
Çok etkileyici ve de dokunaklı bir hikayeydi. Kimi yerde gözyaşlarınızı tutamadığınız, kimi yerde gülümsemeden duramadığınız bir kitaptı. Hikayesi çok çok güzeldi, o yüzden eğer şöyle güzel dramalı romansları seviyorsanız okunmadan geçilmemeli.







4- Friday Harbor serisi / Lisa Kleypas
Lisa Kleypas'ın bizde tarihi aşk romanları yayınlandı şu ana kadar. Ama bir de bu güzel romans serisi var ki tam benlikti. Lisa'yı zaten severim, serinin okuduğum bu ilk 3 kitabı da beni hem etkiledi, hem de güzel zaman geçirmemi sağladı.







5- Mahşerin Dört Atlısı serisi / Larissa Ione
Sene başlarında Ares'i okumuştum ve çok hoşuma gitmişti. Ardından seriye İngilizceden devam ettim ve ilk 4 kitabı bitirmiş bulundum. Özellikle 3. kitap olan Lethal Rider çok iyiydi. Diğer kitapları da gerçekten hoş vakit geçirmemi sağladı. Dört gözle 5. kitabı beklemekteyim.






6- Ömrüm Senindir / Nora Roberts
Size Nora'yı ne kadar sevdiğimi söylemiş miydim? Söylemediysem de anladınız artık. "Gelin" serisinin son kitabı Ömrüm Senindir çok güzel bir final yaptı. Hatta en sonunda bitti diye garip bir hüzne dahi kapıldım. Parker ve Mal'ın hikayesini anlatan bu kitap da favorilerim arasına girdi.





7- On Dublin Street / Samantha Young
Bu kitap da yılın en iyilerindendi. Bol bol draması bulunan, ama bence şirin de bir aşkı anlatan kitabı okurken ellerimi kitaptan ayıramamıştım. Türkçe'ye de gelse ne güzel olur.







8- Meleğin Düşüşü / Susan Ee
Son zamanlarda okuduğum fantastik kitaplardan o kadar farklıydı ki daha ilk bölümlerinde kitaba tutulmuştum. Ben okuduğumda daha Türkçesi çıkmamıştı ama belki de çıkmasına ön ayak olduğum için gayet mutluyum. Okunması gereken farklı bir hikaye.






9- Yaşlı Adamın Savaşı / John Scalzi
Hem komik hem de garip bir hikaye anlatan Yaşlı Adamın Savaşı beni yine çok eğlendiren bir kitaptı. Kitaptaki kurgu, karakterler ve de absürdlükleri ile beni bir hayli güldürdü diyebilirim. Okuyanlar bizimkinin bilgisayarına verdiği ismi hatırlayacaklardır. =)





10- Deli Dolu Bir Yaz / Toni Blake
Gençliklerinde birbirlerinden etkilenmiş ama yıllar sonra karşılaşmalarıyla olayların geliştiği bu tarz kitaplar her daim favorilerimdendir. Listenin sonuna bu kitabı koydum, çünkü karakterlerin hikayeleri çok hoşuma gitti. Bu tarz güzel romansları sevenler için birebir.





İşte genel olarak listem böyle. Siz de 2012'de okuduğunuz kitapları paylaşmaktan çekinmeyin =)


Yorum Gönder

0 Yorumlar