Yorum: Şimdi Mezar Zamanı (Gece Avcısı, #6)

Orijinal adı: One Grave at a Time
Yazarı: Jeaniene Frost
Artemis
387 sayfa

Bir yeraltı savaşını kılpayı önleyen Cat Crawfield, kocası Bones'la birlikte, biraz dinlenmekten başka bir şey istemiyordu. Maalesef, New Orleans'ın vudu kraliçesinden aldığı yetenek başına türlü belalar getirdi. Ve sonunda, birine iyilik yapmak adına kendilerini tekrar, bu kez kana susamış bir hayaletle savaş halinde buldular.
Heinrich Kramer asırlar önce yaşamış bir cadı avcısıydı. Şimdi ise her Cadılar Bayramı öncesinde masum kadınlara işkence etmek, sonra da onları diri diri yakmak için ete kemiğe bürünüyor. Ancak bu yıl, Cat ve Bones ikilisi onu bir daha inmemek üzere sonsuzluğun öbür tarafına göndermek için şeyi riske atmaya kararlı! Tek bir yanlış adım atarlarsa, kendi mezarlarını kazmış olacaklar.

Bu kitap hakkında pek bir şey yazmayı düşünmüyorum. Neden? Şöyle açıklamak gerekirse bu serinin ilk kitaplarındaki havanın yavaştan kaybolmaya başladığını - önceki kitaplarda belliydi - rahatlıkla fark etmiş olmam. Bones ve Cat çok sevdiğim bir çift, hatta Bones'u tek olarak ele alırsak kompozisyon yazarım. Ama bu ikiliyi ne kadar sevsem de kitap bana bazı yerlerde çok durağan geldi.

Konu da mesela pek çekmedi beni. "Çoktan ölmüş bir katili mezarına nasıl gönderirsiniz?" gibi bir arka kapak yazısı beni meraklandırdı yani ne yalan söyleyeyim. Ama sonra psikopat engizisyoncu bir hayalet olduğu ortaya çıkınca pek de sarmadı beni diyebilirim. Gözüm Gregory olaylarını felan aradı, ya da ne bileyim o ilk kitaptaki heyecanları felan.

Kitaptaki yenilik tabi Cat'in amcası Don'un hayalet olarak geri dönmesi, gerçi bir önceki kitapta bunu anlıyordunuz. Onun yerine gelen yeni müdür ise tam bir hasta, arızalı, aptal bir şey. İleriki kitaplarda başlarını ağrıtacak bizimkilerin.

Bir de şu Ian'ı da eversek dedim kitapta, zavallım tek tabanca o kaldı. Daha Vlad'ı okumadım ama o da yorumlardan anladığım kadarıyla istenen tatmini vermiyor. O da biraz bekleyecek demek ki.

4 veremedim, olmadı. 4 verdiğim kitaplara Bones bile yaklaştıramadı.




Yorum Gönder

0 Yorumlar