Yorum: Gül ve Diken (The Trap Trilogy, #2)

Orijinal adı: The Wife Trap
Yazarı: Tracy Anne Warren
Koridor
396 sayfa



AŞK, TUTKU… VE MASUM YALANLAR
“Çikolata kadar leziz. Tadına doyulmuyor.”
Romantic Times Bookclub
Rüzgar eken fırtına biçer…
Düğün gününde ikiziyle yer değiştirip büyük bir skandala imza atan Leydi Jeannette Brantford, ailesi tarafından cezalandırılır ve can sıkıcı kuzenlerinin yanına İrlanda’ya gönderilir; ancak Jeannette’ı sürgünde bekleyen sürprizler vardır. Yolda şeytani derecede yakışıklı bir mimar olan Darragh O’Brien ile karşılaşır ve cezası birden tutkulu, eğlenceli bir hal alır.
Jeannette kendi statüsünde bir leydiyi ancak bir dükün tatmin edebileceğini düşündüğü için Darragh’a olan hislerini belli etmekten kaçınır, oysa bu cesur adam Mulholland Kontu’dur ve gerçek kimliğini açıklamadan önce Jeannette’a aşk hakkında bir ders vermek ister.

Serinin ikinci kitabı da bitmiş bulunuyor. Bu kitaptaki asıl karakterimiz, bir önceki kitabın kötü ikizi Jeannette. Jeannette bu kitabın başında ailesi tarafından İrlanda'ya sürülmüş bir vaziyette. İrlanda'yı çok sıkıcı buluyor ama yolculuk sırasında tanıştığı Darragh O'Brien aslında günlerini ilginçleştiren tek karakter. Kendisi aslında bir kont olsa da bir türlü kıza bunu söyleyemiyor, kız da onu sıradan bir mimar sanıyor ve bu böyle bir süre gidiyor.


Serada uygunsuz bir şekilde yakalandıktan sonra evlenmeye zorlanıyorlar. Aslında ikisi de birbirine karşı bir şeyler hissediyor ama zamanla bunu daha iyi anlamaya başlıyorlar. Darragh da küçük hanıma bir ders vermek istiyor ve unvanından bahsetmeyerek onu küçük bir kulübeye getiriyor, hizmetçisiz ve aşçısız bir şekilde yaşamaya zorluyor. Tam kızdan ilan-ı aşk ettiğini duyacakken işler sarpa sarıyor ve tabi ki Jeannette böyle kandırıldığından dolayı çok sinirleniyor.

Kontun asıl evi olan kaleye geldiklerinde araları çok soğuk bir halde. Bir de kızın eski sevgilisi gelince hepten ipler kopuyor. Her ne kadar Darragh kıza onu sevdiğini söyletmiş olsa da karşılık vermeyi aklına getiremediğinden -tipik bir hödüklük- kız onu sevmediğini düşünüyor ve ısrarla İngiltere'ye geri dönmek istiyor.

Ayrılıkla geçen uzun bir süre sonra ikisinin de aklı başına geliyor. Jeannette asıl istediğinin o olduğunu kabul ediyor, Darragh ise İrlanda'dan kalkıp onun yanına büyük bir uzlaşmayla ve aşkla geliyor. İşler tatlıya bağlanıyor.

İlk kitabı bundan daha çok sevdiğim için 3 yıldız verdim. Aslında bunun kurgusu da fena değildi, sadece bazen işleri çok abarttıklarını düşündüm. Ayrıca Violet'in ikizlerinin olması da garip bir rastlantı olmuş, orası hoşuma gitti. Asıl merak ettiğim üçüncü kitap. Kit ve sessiz kız ilgimi bir hayli çekiyor. Sırf onu okuyabilmek için üçü okudum diyebiliriz. Eğer Türkçesi yolda değilse, üçüncüyü de yakınlarda okuyup kaldırmaya kararlıyım.




Yorum Gönder

0 Yorumlar