Yorum: Gülen Ceset (Anita Blake, #2)


Orijinal adı: The Laughing Corpse
Yazarı: Laurell K. Hamilton
Artemis
368 sayfa

Laurell K. Hamilton'ın romanları, okuyucuları, ölü diriltici ve vampir avcısı Anita Blake'in tehlikeli dünyasına götürüyor. Yeraltından bir yaratık St. Louis'de dehşet saçıyor. Ve Anita bazı sırların gömülü, bazı insanların da ölü kalması gerektiğini öğrenmek üzere...
"Çok tehlikeli biriymişim gibi davranıyorlar bana. Oysa hiç abartmıyorum ki... Ölüleri diriltip birkaç vampir öldürüyorsun sonra da insanlar seni canavar olarak görmeye başlıyor. Tamam, bu bazen üzücü. Ama artık... Avantajları da var. Cidden buraya silahsız geleceğimi mi sandın, diye sordum mesela. Sesim kulakta ciddi ve gerçekçi tınlıyordu. Hayatın üstüne bahse girmek ister misin?"
"Yetişkinler için Vampir Avcısı Buffy... Aksiyon hiç durmuyor."
-The New York Review
"Vahşi ve eğlenceli."

İlk kitaptan daha iyiydi bu. Kitap Anita'nın şehirdeki etobur zombiyi avlamasını anlatıyor. Bu sırada şehrin en güçlü vudu rahibesi Dominga'yı da kendisine düşman ediyor bir şekilde. Bütün olaylar birbiriyle bağlantılı çıkıyor, yaratılan zombinin neden yaratıldığı, nasıl bir hata olup da insanları avlamaya başladığı, kim için ve kimler sayesinde anlatıldığı hepsi birbiriyle alakalı ve çözmek de Anita'nın işi. Bununla uğraşırken aynı zamanda Jean Claude ile de uğraşmak zorunda.

Kitap iyiydi, hele en sonda Anita'nın bütün bir mezarlığı kaldırışını okurken etkilendim gerçekten. Devam edip şu Jean Claude ile aralarında ne olacak ona bakacağım.



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. 4. kitapta da şu ana kadar okuduğum yeri baz olarak söylüyorum araları hala bozuk :D Richard çok ciddi çıkacak :P

    YanıtlaSil