Yorum: Tanrıça (Goddess Test, #1)


Orijinal adı: The Goddess Test
Yazar: Aimee Carter 
Ephesus Yayınları
319 sayfa
Teste tabi tutulan her kız öldü.
Şimdiyse Kate'in sırası.
Kate'in hayatı, en başından beri yalnızca kendisi ve annesinden ibaret olmuştur -ancak şimdi annesi ölmek üzeredir.Peki ya son isteği? Çocukluğunu geçirdiği eve geri dönmek.Bu nedenle Kate bir yandan annesinin sonbaharı çıkaramayacağından endişelenirken diğer yandan da hiçbir arkadaşı yada akrabası olmayan bir yerde yeni bir okula başlayacaktır.
Sonra Henry ile tanışır.Karanlık.Istırap dolu.Ve büyüleyici.
Henry, kendisinin Ölüler Diyarı tanrısı Hades olduğunu ve kendisiyle bir anlaşma yapmayı kabul etmesi durumunda, Kate kendisine sunulan yedi testi geçene kadar annesini hayatta tutacağını iddia etmektedir.Kate Henry'nin çıldırmış olduğundan
emindir -ta ki ölü bir kızı hayata döndürdüğüne tanık olana kadar.
Artık annesinin hayatını kurtarmak gözüne delicesine mümkün görünmektedir.Testleri geçmeyi başardığı takdirde Henry'nin gelecekteki eşi ve bir tanrıça olacaktır.
Ve başarısız olursa....


Kitaba büyük bir hevesle başladığımı söylemeliyim. Mitolojik kahramanlar, ilginç bir kurgu felan... Ama malesef ki beklediğim gibi çıkmadı. Bu kitapta bana bir şeyler eksik geldi, tam olarak ne bilemiyorum ama. Kate geldiği kasabada yeni bir ortam ve özellikle Henry ile tanışır. Ama bir süre sonra onun Hades olduğunu fark eder. Annesini kurtarmak için eşi olmayı kabul eder ama eşi olmak için bir takım testlerden geçmesi gerekmektedir. Kızımız tabi ki de her şeyi halledecek, tabi şaşırtıcı şeylerle de karşılaşacak. Etrafındaki insanların göründükleri gibi olmadıklarını öğrenecek...

Sadede gelirsek, sonunda öğreniyoruz ki her şey kurmacaymış, kızı seçmek için ayarlanmış. E öyleyse buna göre çok basit bir kurgusu var. Başından geçenler de tamam fena değildi, ayrıca onu öldürmek isteyen kişiyi bulmak da zor değil. Zaten yazarın ilk romanı olduğu için fazla bir şey beklememek lazım. Kısacası beni pek tatmin etmedi ama diğer kitaplarına da şans vereceğim. İkinci kitapta bol bol aksiyon var gibi görünüyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar