Yorum: Extreme Exposure (I-Team, #1)

Yazar: Pamela Clare
Yayınevi: Berkley
250 sayfa
Türkçe çevirisi yok. 

Sparks fly when a hardboiled reporter meets a handsome senator. But a political scandal—and attempts on her life—could drive them apart. Or maybe adversity could draw them into a bond even more intense than their steamy sexual embraces.

Çok iyiydi gerçekten. Neden böyle iyiydi hemen anlatayım: Eğer Pamela Clare'in Teslimiyet romanını okuduysanız aslında hemen anlayacaksınızdır. Kadın İskoç hikayeleri yazmakta başarılı olduğu kadar romantik gerilimlerde de çok başarılı. Sizi hem ayakta tutuyor, hem de romantizmi gayet başarılı bir şekilde işliyor.
Karakterler ve yaşadıklarını anlatırken sizi de içine çekiyor ve sayfaları çevirmekten kendinizi alamıyorsunuz. İçinde yer yer komik ögeler de vardı, mesela ilk baştaki bar sahnesi çok komik ve eğlenceliydi. Kadın karakterimiz Kara, margaritayı fazla kaçırıyor ve çok yakışıklı, idealist, zeki erkek karakterimiz -senatör hem de- Reece'in önünde kendini rezil ediyor ve ilişkileri o şekilde başlıyor, ilerliyor. Ayrıca Kara'nın bir de oğlu var ve bu yüzden de anneliği de güçlü bir şekilde işliyor yazar, benim gözlerimin dolmasına neden oldu birkaç yerde mesela. 

Olaylar ise şöyle gelişiyor: Kara tutkulu bir gazetecidir, bir gün bir telefonla kendini bir çevre skandalının içinde buluyor. Büyük bir fabrika var konunun merkezinde ve atıklarını toprağa, suya felan boşaltıyor yok etmesi gerekirken. Soruşturma belgelerini para ile kendince ortadan kaldırıyor, senatör Reece'i de bir yasayı hazırlayıp sunması için yönlendirmeye çalışıyorlar. Kara da işte bunu çözmeye adıyor kendini ve başına bir sürü dert geliyor, öldürülmesi için adam tutuluyor mesela ve işler bu şekilde gelişirken Reece ile arasındaki o "kıvılcım" şiddetleniyor. Daha fazla anlatmayacağım, sadece finali de gayet güzeldi demek istiyorum. Kısacası ben çok beğendim, okuma listenize ekleyebilirsiniz. Ben de bu arada serinin diğer kitaplarına geçmeyi düşünüyorum.




Yorum Gönder

0 Yorumlar