Yorum: The Alchemy of Forever (Incarnation, #1)

Yazarı: Avery Williams
Yayınevi: Simon & Schuster 
256 sayfa
Türkçe çevirisi yok.

Seraphina has been alive since the 1300's, made immortal when the boy she was beginning to love back then, Cyrus, saved her from death with a strange liquid - a method of alchemy that lets them swap bodies with any human being. But now, in modern day America, Sera has decided that she can no longer bear the weight of stealing people's lives so she can keep living on. So she decides to run away from Cyrus and end her stolen existence once and for all. Her plan goes awry when she accidentally takes the body of a dying teenager and feels forced to take over her life. When the lines between Sera and Kailey's identity begin to blur, Sera finds a reason to desire to live once more. But she can't shake the guilt of having taken Kailey's life, even if she was dying. And what if Cyrus finds her?

Reenkarnasyonu konu edinen bir romandı. Karakterimiz 600 yıldır beden değiştirerek yaşayan Seraphina. Cyrus ise simyacının oğlu, en başta Sera ölürken ona ilk bedenini veren ve 600 yıldır onunla olan. En başta birbirlerine aşık olsalar da zaman geçtikçe Sera Cyrus'tan nefret etmeye başlıyor, çünkü zamanla Cyrus acımasız ve soğuk kanlı bir katile dönüşüyor. Sera da beden değiştirip insanları öldürmekten bıktığından temelli ölmeye karar veriyor.
Tam intihar etmek üzereyken bir araba kazası oluyor ve hemen oraya koşturup sürücü genç kızın ölmek üzere olduğunu görüyor. Tam olarak bunu planlamasa da ölmekte olan kızın bedenine giriyor ve onun yaşamına dalmak zorunda kalıyor. En başlarda kaçmaya çalışsa da bu yaşam onun hoşuna gidiyor. Ama Cyrus'un ondan vazgeçmeyip bulmaya çalışacak, Sera da- ya da bedeninin ismi Kailey de- ondan kaçınmaya çalışacak. 

Kitap aslında gayet akıcı ilerliyor, sadece kurguda eksiklik var ya da yazar bilerek boş bıraktı oraları. Sonu tamam, bir merak unsuru bırakacaktı da, kitaba ve o Taryn adlı kıza ne oldu bir daha hiç değinmedi. Bilemiyorum belki ikinci kitaba bıraktı bütün diğer kısımları. Seneye ikinci kitaba kavuşunca soruların cevabını alırız. Ama genel olarak kitabı beğendim ve ilginç bir konusu vardı. Zaten merakıma yenilip hemen okuyup bitirdim, merak ediyorsanız siz de, eminim sizi de saracaktır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar