Mahşerin Dört Atlısı


1

Mahşerin Dört Atlısı serisinin ikinci kitabı Limos geçtiğimiz günlerde Arunas Yayıncılık'tan çıktı. Kapağı da gerçekten çok hoş. Serinin şu ana kadar yayınlanmış üç kitabını da okuduğum için gözüm kapalı tavsiye edebilirim.

Larissa Ione bu serisini yazarken diğer bir serisi Demonica'daki karakterleri sık sık gözler önüne seriyor. O seriyi henüz okumadığımdan bir şey diyemiyorum ama onun da en az bu seri kadar iyi olduğunu düşünüyorum.

Ares kitabında ilk atlımız diğer adı "Savaş" olan Ares anlatılıyor. İkincisi ise diğer adı "Kıtlık" olan Limos anlatılıyor. Atlılarımızın mühürleri kırılırsa diğer isimlerindeki kişiliklere dönüşüyorlar ve dünyanın başına birçok felaket geliyor.

İlk kitapta Reseph adlı kardeşinki kırılıyor ve "Salgın"a dönüşüyor. Bundan sonra da kardeşlerininkini kırmaya çalışıyor ve onlarla durmaksızın savaşıyor. İlk üç kitap (üçüncüsü Thanatos adlı kardeşi anlatıyor) Pestilence (Salgın)ın çabaları ve hinlikleriyle geçiyor ama her kitapta onu geçici de olsa durdurmayı başarıyorla, hele 3. kitap sonunda bir hayli başarılı oluyorlar.

Serinin 4. kitabı da Reseph'i anlatıyor. Daha yurt dışında çıkmadı. Kitabın adı "Rogue Rider" ve 6 Aralık 2012'de bizlerle. Türkiye'ye gelmesine çok olsa da henüz seriye başlamadıysanız başlamanızı öneririm.

Yorum Gönder

0 Yorumlar